Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.190 Ft
Menny.:db

Aromax Kubebabors illóolaj 10 ml

Ár:
1.190 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Aromax

Leírás

Javasolt alkalmazás: párologtatásra, légfrissítésre, aromafürdő készítéséhez, bőrápolásra, lábfrissítő masszázshoz.

Elterjedés, termesztés, előállítás: A babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó kubeba vagy faggyúfa (Litsea cubeba, kínai neve May Chang; kínai bors) Kína déli, keleti valamint dél-nyugati részein őshonos. Magassága eléri a 10 métert, levelei lándzsa alakúak, sötétzöldek, fényesek. Virágai aprók, fehérek. Termései zöldek, feketebors méretűek. Illóolaj (Aetheroleum litseae) kinyerésére a növény valamennyi föld feletti részét (kéreg, levél, virág, termés) felhasználják, azonban leggyakrabban a termésekből készül az olaj, mégpedig vízgőz-desztillációval, melynek hozama 0,5-3%. A sárga színű olaj éles, friss, citromos-gyümölcsös illatú.

Összetétel, minőség: A termésből kinyert illóolaj fő alkotórészei a citrál (az A és B mennyisége kb. 70%) és a limonén (10-15%).

Felhasználás: A termésből kinyert olaj jó idegrendszeri tonizálószer, ezért enyhe fokú depresszió, idegesség, aggódás és stressz esetén javasolják a különböző formában (aromalámpából párologtatva, fürdőben, szaunában, masszázshoz) történő használatát. Emellett légúti fertőzések idején is ajánlatos párologtatásra és inhalálószerek alkotórészeként használni a kubebaolajat, mert fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek.

A kubeba termések illóolaja jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akne és zsíros bőr kezelésére alkalmas kozmetikai készítmények előállításhoz használják, de gyakori alkotórésze szappanoknak, parfümöknek és dezodoroknak is. A kubeba illóolaj nagyon enyhén mérgező és nagyon enyhén bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.