Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.036 Ft
Menny.:db

BioMenü Bio hántolt kendermag 125 g

Ár:
2.036 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelésre
Gyártó: BioMenü
Szerezhető hűségpontok: 21
Termékleírás feltöltése folyamatban.

Leírás

A kender az emberiség egyik legősibb kultúrnövénye. Az étkezési kendermagot ipari alapanyagként, gyógyhatású szerként, vagy élvezeti cikként is ismerik és használják. A talán legkorábbi leletet Törökországban találták: egy ásatás során kenderfonatra bukkantak, melynek eredetét i.e. 8000 tájára datálták. Kínában már ötezer évvel ezelőtt termesztették, a kender alapozta meg a kínai textilipart.

Összetevői közül kiemelkedik a nagy mennyiségű fehérjetartalma, ami emberi szervezet számára az egyik leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje. Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik, ezen a tulajdonságai miatt pl. nagyon jó alternatíva az állati eredetű fehérjék pótlására.

Továbbá növeli az energiaszintet, az anyagcserét, enyhíti az ízületi gyulladással járó tüneteket és sportolás után is segít az izmok regenerálásában.

A másik kiemelkedően jó adottsága a magas telítetlen zsírsav tartalma.

Kitűnő forrása az omega-3 és omega-6 esszenciális telítetlen zsírsavaknak. Ezeket a szervezetünk nem képes előállítani, így tehát külső forrásból, táplálékkal kell felvennünk.  Ma a táplálkozásunk kevésbé gazdag az omega3-, de túlságosan gazdag az omega6 zsírsavakban (1:3-1:5 helyett akár 1:30), és ez az eltolódás hozzájárulhat pl. a gyulladásos folyamatok kialakulásához. Mivel a kendermagban lévő omega-3 és omega-6 aránya 1:3, ezért a fogyasztása az emberi test számára nagyon hasznos.

A kendermagban számos ásványi anyag is megtalálható még, mint például kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán és réz. Ezen kívül E-vitamint és B-vitaminokat (B1, B2, B3 és B6) is tartalmaz.

Tartalmaz Omega-9 zsírsavat is, ami nem esszenciális zsírsav, ez azt jelenti, hogy az emberi test képes előállítani, de mivel csak korlátozott mennyiségben, ezért ajánlott figyelni a rendszeres bevitelére, amire a kendermag ugyancsak alkalmas.

Felhasználása:

  • Nemcsak egészséges, hanem finom is!
  • Egy picit a diófélékhez hasonlít az íze, leginkább konkrétan a dióhoz.
  • Nagyon könnyen beilleszthető az étrendbe, mert gyakorlatilag használható sütve, főzve is.
  • A hántolt kendermag nyersen fogyasztva a legtáplálóbb.
  • Felhasználható gyümölcs és zöldségsalátákra szórva, kásákba, turmixokba, müzlikbe, téve. Müzli szeleteket is készíthetünk belőle (kiváló energiabomba), vagy ízesíthetünk vele nyers desszerteket is.
  • Használhatjuk tészták és levesek ízesítésére is (ha a főzés végén adjuk hozzá. jobban megtartja a tápértékét).
  • Sütik, péktermékek készítésénél is használhatjuk, nagyon jól érvényesül az íze.