Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
1.240 Ft
Menny.:db

BioMenü Bio perui kakaópor 125 g

Ár:
1.240 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: BioMenü

Leírás

Antioxidánsokkal telített, elismerten az egészséges szívműködést segítő táplálék.

Jellemzők:

  • Támogatja az egészséges szív-és érrendszert
  • Serkenti a vérkeringést
  • Véralvadásgátló
  • Segít szabályozni a vérnyomást
  • Hangulatjavító hatású
  • Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban: magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán

A nyers perui kakaópor Criollo fajtájú, ez a legritkább, legfinomabb kakaófajta. Az összes kakaótermelés 10-15%-át adja. A kakaópor készítése során a nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a préselés során kakaóvaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá őrölnek, így készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnézium tartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez. Hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el, mint a kategóriájában vezető Acai bogyó. A folyékonnyá váló masszában zajló kémiai folyamatok során csökken a bab keserűsége.

A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja. Ezek a zsírok nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint sztearinsav és palmitinsav, illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz, ezek közé tartozik a triptofán és az argine.