Leírás
A Spirulina algák a Föld legősibb élőlényei közé tartoznak. Az algák a világ összes létező élőlény mennyiségének egyharmadát teszik ki. Kivételes alkalmazkodó képességüknek köszönhetően a legszélsőségesebb körülményeket is kibírják. A Spirulina alga még a radioaktív sugárzással is megbirkózik. Bebizonyosodott, hogy az ősi népek már évezredekkel ezelőtt fogyasztották gyógyító és tápláló tulajdonságai miatt.
Jellemzők:
- Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír
- Csökkenti a vérnyomást
- Megelőzi a szabad gyökök megjelenését
- Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását
- Erősíti az immunrendszer működését
- Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek
- Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását
- Normalizálja az anyagcserét
- Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni
A Spirulina alga nagy mennyiségű növényi fehérjét (~60%) tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiváló hatásfokkal képes hasznosítani. Az összes alapvető aminosav megtalálható benne, amelyek rendkívül fontosak számunkra. A fehérjéken kívül tartalmaz még karotinoidokat, elsősorban béta-Karotint, vitaminokat, köztük jelentős mennyiségben B-vitaminokat, ásványi anyagokat, nagy mennyiségben vasat, klorofillt, azt a zöld színanyagot, amely a növényi sejtekben megköti és szállítja az oxigént, Phenylethylamint (PEA), amely a szellemi teljesítőképességet hangulatjavító hatással is rendelkezik. A mikroalgákban számos antioxidáns található, amelyek képesek a szabadgyökök pusztító hatását fékezni.
Kutatások bizonyítékai szerint 1 gramm spirulina kb. 1 kg zöldség tápértékeinek felel meg.
Felhasználási javaslat:
Javasoljuk, hogy egy púpozott teáskanálnyi (3 gramm) port tegyen vízbe vagy gyümölcslébe, egyszer vagy kétszer naponta. Legjobb, ha étkezés előtt 30 perccel fogyassza.